مترونوم چیست به همراه توضیحات ویدئویی اهمیت استفاده از آن

مترونوم چیست و اهمیت استفاده از آن

مترونوم چیست :

مترونوم چیست

یکی از مهمترین ابزار هایی که نوازنده ها و موزیسین ها بسیار باهاش سروکار دارن مترونوم  هست اگر نوازنده هستید قطعا استفاده ازش بهتون توصیه شده در این پست هم راجع به خود مترونوم توضیح داده شده که اصلا چه وسیله ای هست (برای عزیزانی که نمیدونن این وسیله چیه) و هم اهمیت استفاده از اون در ویدئو بررسی شده…

بسیار خب بریم سراغ سوال اول:

مترونوم چیست ؟

مترونوم ابزاری هست که ضرب ها رو در قالب صداهای بسیار کوتاهی مثل کلیک کردن و… با فواصل زمانی مشخصی تولید می کنه در نتیجه نوازنده براساس اون ریتم رو دریافت و قطعه رو با سرعت ثابت و مشخصی که براش تعریف شده اجرا می کنه استفاده از این وسیله باعث میشه ما هر نت رو با کشش استاندارد خودش اجرا کنیم واحد تمپو هم در مترونوم که بعدا در موردش مفصل صحبت میشه BPM یا ضرب در دقیقه هست….

در طول تاریخ افراد زیادی در به وجود آمدن وسیله ای که ما امروز اونرو مترونوم  صدا میزنیم نقش داشتن از اتین لولی گرفته تا دیتریش نیکولاس وینکل و یوهان نیوموک ملتسل (که اسمش رو خیلی جاها شنیدید) به هرحال چیزی که برای ما باید مهم باشه درک این وسیله هست که دقیقا چیکار میکنه!! و اینکه ما چه جوری باید با این وسیله کار کنیم …

صداهایی که این پایین میفرستمو پلی کنید و بادقت بشنوید:

 

خوب همونطور که متوجه شدید صداهای بسیار کوتاهی(صداهایی مثل کلیک کردن،بیپ و….) رو می شنوید که این صداها با یک فاصله ی زمانی مشخصی یکی پس از دیگری به صدا در میاد ( فعلا کاری با تعداد ضرب ها و… نداریم) ما میتونیم این فاصله ی زمانی رو کنترل کنیم هر قطعه یک تمپوی مشخصی داره شما با اطلاعاتی که از تمپوی یک قطعه بدست میارید میتونید این فاصله ی زمانی رو کنترل کنید با بالا رفتن تمپو این صداها و ضربات سریع تر شنیده میشن به نمونه زیر توجه کنید کمی سرعت بالا برده شده:

درواقع مترونوم ابزاری هست که با تولید ضرب ها در قالب صداهایی بسیار کوتاه مثل کلیک و.. با فاصله های زمانی مختلف این امکان رو به ما میده تا قطعه مون رو با یک نظم مشخص و سرعت ثابت اجرا کنیم و در نتیجه باعث میشه اصطلاحا از ریتم نیوفتیم و کشش یک نت رو زیاد و یکی رو کم اجرا کنیم!! چرا که ریتم یکی از المان های اصلی موسیقی هست مترونوم ها انواع مختلف دارن که این جا انواع مختلفش رو آوردم:

مترونوم های مکانیکی:

این مدل جزو ساده ترین مترونوم ها و همچنین جزو مدل های سنتی و کلاسیک به شمار میان که خیلی هم ظاهر جالبی داره…

مترونوم چیست ؟ مترونوم های مکانیکی ساده ترین شکل مترونوم ها

مترونوم های دیجیتالی:

این مدل که امروزه بسیار پرکاربرد شده با ظاهر و کارکردی آسان بسیار مورد توجه موزیسین ها قرار گرفته

نمونه یک مترونوم دیجیتالی

مترونوم های نرم افزاری:

این مدل که از اسمش پیدا است به صورت نرم افزاریه چه در کامپیوتر و چه در گوشی های هوشمند خصوصا آنهایی که به صورت اپ در گوشیهای هوشمند قابل نصب هستند بسیار ساده و کاربردی اند که در پست جداگونه حتما چندتاشون برای دانلود گذاشته میشه…

مترونوم های برنامه ای

آیا باید از مترونوم استفاده کنیم؟

برای نوازنده هایی که تازه شروع میکنن تا موقعی که حرفه ای نشدن و ریتم رو به خوبی درک نکردن باید باهاش ساز بزنن خیلی ها میگن در ریتم ضعیف هستیم استفاده از مترونوم یک راهکار بسیار خوب هست که قطعا نتیجه میده بعضی ها هم پا زدن رو جایگزینش می کنن که البته به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشه بهتره همزمان با مترونوم پا بزنید…

ریتم یکی از المان های اصلی موسیقی به حساب میاد اگر به خوبی درک نکنید شاید قواعد رو بتونید با کتاب خوندن بدست بیارید اما درک ریتم رو خیر باید تمرین کنید بهترین تمرین هم ساز زدن با این وسیله ی به ظاهر ساده پس به هیچ عنوان استفاده از این ابزار رو فراموش نکنید چرا که در طولانی مدت درک ریتمتون ضعیف میشه و موقع اجرای حتی ساده ترین قطعات با سازتون به مشکل بر میخورید و نمیتونید اصطلاحا روی ریتم ساز بزنید پس سعی کنید استفاده کنید شاید اوایل سخت باشه اما به مرور زمان راحتر میشه و انقدر راه میوفتید که وقتی حرفه ای میشید دیگه بدون این ابزار میتونید ساز بزنید…

 

دانلود ویدئو

 

6 نظر

  1. با سلام .
    عزیز من یه چند تا سوال داشتم . ۱ اینکه فرق میکنه مترونوم گوشی باشه یا دیجیتال ؟ ۲ اینکه وقتی یه اهنگ رو روی خوده اهنگ تمرین میکنی ایراد داره ؟ باید حتما با مترونوم باشه ؟ و اینکه من نوازنده گیتار الکتریکم و میخوام تو گروه ساز بزنم باید با مترونوم تمرین کنم ؟

    • سلام
      ۱)فرقی نداره مهم اون پالسهاست که هر دوتاشون میتونن با یک تمپوی مشخص براتون تولید کنند
      ۲)ایراد نداره مهم اینه رو ریتم باشید با هر دو حالت تمرین کنید هم با مترونوم هم با روی آهنگ
      ۳)مهمترین چیزی که یک فرد برای گروه نوازی باید توش قوی باشه درک ریتم هست اینکه فیگورهای مختلف رو بدون اینکه از ضرب بیوفته اجرا کنه و ثمره استفاده از مترونوم هم همینه ضمن اینکه با تمپو های مختلف اجرا کردن با مترونوم می تونید کنترل کنید اگر ضعف دارید تمپو رو بیارید پایین یا ببرید بالا اگر خواستید در کل استفاده از مترونوم توصیه میشه

  2. سلام، وقت بخیر. ضمن تشکر از مطلب خوبی که ارسال کردید. در مورد مترونوم و اهمیت اون متوجه شدم. اما یک سوال دارم: آیا استفاده از مترونوم باعث نمیشه که بهش عادت کنیم و دیگه نتونیم بدون مترونوم ساز بزنیم؟ ممنون میشم راه حلی در مورد این مسئله بگید. با تشکر

    • سلام باید اول با کار با مترونوم مسلط باشید تا از فواعد موسیقی خارج نشوید بعد از مدتی تمرین و استفاده از ان مطمین شدید که مسلطید ارام ارام می توانید استفاده از مترونوم هم کم کم حذ کنید اما به شرطی که مطمین شدید که به ادنازه کافی با مترونوم درست کار کردید

  3. سوالم اینه…
    چجوری با مترونوم آهنگ بزنم؟
    منظورم اینه که مصلا اگه مترونوم رو ۶۰ باشه و دوضربی باشه، چند تا میزان یا نت میشه بین این دوتا ضرب مترونوم جا داد؟
    میزان آهنگم هست ۲/۴ باید چهارتا شمارش و نت توی دوتا ضرب جا بدم؟

    • سلام
      برای استفاده از مترونوم باید ریتم رو به خوبی درک کنید در مورد این موضوع خب باید آموزش اصولی ببینید ابتدا مفهوم‌زمان رو‌در موسیقی درک کنید بعد مفهوم متر و ریتم و بعد تقسیمات زمانی باتمرین و یکسری تکنیک های اجرایی با فیگورهای مختلف آشنا میشید و اتومات ذهنتون شمارش رو انجام میده و با مترونوم حتی بدون مترونوم میتونید اصطلاحا رو ضرب اجرا کنید من توصیه می کنم دوره ریتم شناسی رو حتما ببینید چون نزدیک ۲۱ جلسه فقط در مورد این مسائل آموزش داده شده بسیاری ازین ها یک مهارت که باید با آموزش اصولی بهش رسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *